Nieuwsflits >>

Laatste nieuws

Spek de clubkas van Oerse verenigingen en Stem!!

HET STEMMEN IS BEGONNEN!!
Klik op deze link om uw stem uit te brengen voor een Oerse Vereniging!!

De Rabobank Clubkas Campagne gaat van start! Tijdens de Rabobank Clubkas Campagne verdeelt de Rabobank maar liefst €125.000,- onder de verenigingen en stichtingen die zijn aangemeld voor de campagne. Niet de bank zelf, maar de leden beslissen over de verdeling van dit bedrag. Van 6 april tot en met 30 april stemmen de leden op de clubs die zij een warm hart toedragen. Elke stem is geld waard en zo beslissen de leden welk bedrag de clubs ontvangen.

Stem op Oerse Verenigingen!!
Op 5 april ontvangen circa 22.000 leden van Rabobank Eindhoven-Veldhoven een stemkaart. Deze leden kunnen van 6 t/m 30 april vijf stemmen op vijf verschillende stichtingen en verenigingen uitbrengen. Rabobank Eindhoven-Veldhoven stelt € 125.000 ter beschikking. Iedere stem is geld waard en daarom is het belangrijk dat onze Oerse verenigingen zoveel mogelijk stemmen vergaren!

Begin mei worden de stemmen geteld en zal duidelijk worden wat de waarde per stem zal zijn. Deze waarde vermenigvuldigd met het aantal stemmen wordt het totaalbedrag dat de stichting/vereniging zal ontvangen voor de ondersteuning van het aangegeven maatschappelijke doel. Binnenkort maakt de bank bekend wanneer en waar de uitreiking van de cheques gaat plaatsvinden.

De Ongelofelijke Thomas

Lees hier het mooie verhaal 'De Ongelofelijke Thomas', geschreven door Paul van der Waerden.

Vandaag is het Thomas van Dooren z’n verjaardag. Helaas is hij er al vier jaar niet meer zelf bij. Hij kwam bijna vijf jaar geleden om bij een auto-ongeluk niet ver van waar ik nu woon. Zeker twee keer per week rijd ik ‘s ochtends en ‘s middags langs de plek waar het noodlot voor Thomas toesloeg en elke keer groet ik hem nog bij het voetbalshirt van hem dat daar nog steeds aan een boom hangt.

Kort na zijn overlijden zat ik al met de eerste ideeën voor dit verhaal in mijn hoofd en af en toe schreef ik er een stukje aan, maar het kwam nooit echt van de grond. Afgelopen november heb ik mezelf het doel gesteld om er nu toch werk van te maken, en hoewel ik niet aan de door mezelf gestelde woordenaantallen kwam, begon het verhaal toch meer vorm te krijgen. In de afgelopen maanden heb ik de laatste paar hoofdstukken nog geschreven en aan het verhaal geschaafd. Het leek me een mooi moment op het op Thomas zijn verjaardag de wereld in te brengen als ode aan hem.

Ik wil Inge graag bedanken voor haar motiverende appjes en het spelen van editor voor de eerste draft. Ook wil ik Emmy, Hans, Fleur, Harm-Jan en Joost veel sterkte wensen vandaag en bedanken voor hun goedkeuring dat ik dit verhaal mag delen.

Hieronder is het eerste stuk van het verhaal te lezen, het hele verhaal staat onderaan in het pdf bestand. Mocht het niet lukken om deze te downloaden of te openen moet je me maar even een berichtje sturen, dan kan ik het altijd nog naar je mailen. Ik hoor graag wat jullie er van vinden!

Klik op de afbeelding om het verhaal te lezen.

De Koers van Oers (April 2017)

De Koers van Oers is het dorpsblad van Oerle dat 11 x per jaar
gratis huis aan huis wordt bezorgd bij zo'n 1100 huishoudens in Oerle.

Voor vragen of informatie stuur een berichtje naar:

Klik op het logo van de Koers van Oers om de laatste "Koers van Oers" te bekijken.

Weerkaart Veldhoven

Welkom

De website www.oerle.info is van en voor de Oerse gemeenschap en bevat informatie over de verenigingen, buurtschappen en organisaties.
De Stichting Koers van Oers is de beheerder van deze website.
Kunt u een bijdrage leveren of heeft u vragen, stuur dan een berichtje naar: 

Agenda

<<april 2017>>
madiwodovrzazo
12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930

Sponsoren

Albert Heijn Artoli Adviesgroep Broeren Das Bouwbedrijf Café Restaurant Oers Gezellig Coconut Geluidsverzorging De Crom Aannemingsbedrijf De Greef Diëtistenpraktijk De Hoeve Bedrijvencentrum d'n Oerse Have Gasterij 't Dorpsgenot Geitenboerke GLDK advocaten Henri Kox Hupje.com - Webwinkel voor meisjes en mama's Kapper van der Looy Kolbouw Aannemersbedrijf Leemans Tegelwerken Loodgietersbedrijf Peelen Loon- & Grondverzetbedrijf Gebr. Schoonen Martin Flesch Hypotheken en Verzekeringen Oerse Molenbakker Schildersbedrijf Robert Segers Severinus: Bijzonder in samenleven! TeCa+ Verhoeven Bakkerij

Volg Oerle ook op

RT @BoekenmarktOers: Zondag #Boekenkraam van #KoersvanOers @BoekenmarktOerle op #Oersebraderie met #NKgrasmaaiers #snuffelmarkt #veldactivi…
vrijdag 31 maart 2017 20:42
RT @OersGezellig: Vanavond weer een avondje LIVE muziek, dit keer met de mannen van Restore Coverband! Zie jullie vanavond?! https://t.co/L…
zaterdag 18 maart 2017 12:16

Nieuwsbrief van de BijenBerkt


 
Klik op de afbeelding voor de hele nieuwsbrief.

Sportuitslag: RKVVO

UIT IN OERS: Oranjemarkt !

10.00-17.00 u Vrijmarkt
11.00 Opening door burgemeester Mikkers
11.00-16.00 u Kinderplein
11.00-18.00 u Brinkpodium
11.00-17.00 u Parkpodium
11.00-17.00 u Terrassen open
Kom zoveel mogelijk op de fiets!!
Klik hier voor het complete programma:

Wedstrijd SWOVE Maaltijdvoorziening

SWOVE wil vernieuwende creatieve manieren ontwikkelen voor de maaltijdvoorziening door samenwerking.
SWOVE ondersteunt senioren om zelf te bepalen hoe ze hun leven willen inrichten en
wil dat senioren blijvend deel uitmaken van een vitaal Veldhoven. Daarom vraagt SWOVE één ieder
hun innovatie-idee voor het samen eten van senioren kenbaar te maken. Doe mee met de SWOVEINNOVATIE-
WEDSTRIJD! De wedstrijd loopt nog tot 30 april a.s.

Open de flyer hieronder voor meer informatie:

Kleine Kernen Krant

Lees hier de laatste versie

Statistieken

3 bezoekers online
Vandaag: 29 unieke bezoekers
Deze week: 816 unieke bezoekers
Totaal: 87931 unieke bezoekers