Vakantieprogramma Oerle

 

Gedurende de laatste week van de zomervakantie van 2017 wordt weer het Vakantieprogramma Oerle georganiseerd. We organiseren dit voor kinderen in de basisschool leeftijd die wonen in Oerle. Let op: je hoeft dus niet op de Sint Jan Baptist basisschool te zitten om mee te mogen. We vinden het juist leuk als er ook kinderen uit Oerle meegaan die op andere basisscholen zitten.

Het doel van het vakantieprogramma is om ervoor te zorgen dat, voordat iedereen weer naar school gaat, zijn vriendjes en vriendinnetjes weer heeft gezien in een ontspannen sfeer. Het begin van een nieuw schooljaar is altijd weer even spannend en op deze manier proberen we die spanning een beetje weg te nemen.

Zoals altijd begint het vakantieprogramma met de Olympische dag (zondag 20-08-2017) en zo’n Olympische dag begint natuurlijk met het ontsteken van het olympisch vuur. Daarna gaan de kinderen in groepjes (met klasgenoten) allerlei leuke spellen doen met onder andere een lange stormbaan. Alle scores worden bijgehouden en aan het einde van de dag krijgt iedereen een medaille. Wat de kleur van de medaille is hangt natuurlijk af van de prestatie maar dat we trots zijn op alle kinderen spreekt voor zich. Aan het einde van deze dag, bij de prijsuitreiking, hebben we alle ouders nodig want dat zijn de mensen die de prijzen moeten uitreiken aan hun eigen kinderen. Ook maken we aan het einde van de dag de overall winnaar bij de jongens en bij de meisjes bekend en die krijgen een enorme wisselbeker.

Op maandag 21-8-2017 vertrekken we stipt om 9:00 uur met z’n allen voor een geweldige dag in Bobbejaanland. Wie durft er in de Typhoon, de DreamCatcher en in de Sledge Hammer. Vanuit een centrale plek op het park zwerven alle groepjes uit over het park (groep 3 t/m 5 met begleiding) om de leukste attracties te bezoeken. Aan het einde van de dag, voordat we weer vertrekken, kopen de meesten van hun meegebrachte zakgeld een frietje en dan stappen we met zijn allen in de bus terug naar huis.

Op dinsdag 22-08-2017 beginnen er 2 activiteiten tegelijk. Kinderen uit groep 3 t/m 5 gaan op Bivak in Blokhut de Bosbender in Oerle en groep 6 t/m 8 gaan op Bivak in Valkenswaard. In de Bosbender wordt er 1 nachtje overnacht en worden de kinderen in een fantastisch thema 2 dagen lang beziggehouden met allerlei leuke activiteiten. In eerdere jaren mochten er bijvoorbeeld hutten worden gebouwd of auto’s worden bespoten met verf. Wat we dit jaar gaan doen blijft nog even een verrassing.

Bivak Valkenswaard start (dinsdag 22-08-2017) met de traditionele fietstocht er naar toe. Dan zetten we de tenten op en richten we ze in (het duurt meestal wel even voordat iedereen op de gewenste plek ligt ;-). ’s Middags en ‘s avonds hebben we een programma dat aansluit bij het thema van het hele vakantieprogramma. Op woensdag gaan we altijd kanovaren op de Dommel. Zeker als het mooi weer is komt niemand daar droog van terug! Woensdagavond organiseren we meestal de casino avond met allerlei leuke gokspelletjes. Wie eindigt de avond met de grootste stapel (nep) geld? Vlak voordat iedereen naar bed gaat doen we elke avond een nachtspel in het naastgelegen bos (kinderen die een beetje bang zijn in het donker (want dat is het in het bos zonder zaklamp) gaan we ’s middags al even een kijkje nemen om ze vertrouwd te maken met de locatie). Op donderdag ochtend ruimen we de tenten op en fietsen we weer terug naar Oerle.

Vrijdag 25-08-2017 staat in het teken van de afsluiting van de week. ’s Middags komen de kinderen weer bij elkaar en wordt er iets voorbereid waar we ’s avonds de ouders mee kunnen verrassen. Als laatste doven we het vuur wat we aan het begin van de week bij de olympische dag hebben ontstoken.

Een goede en leuke gewoonte is dat bij de afsluiting van de Olympische dag en de afsluiting van het vakantieprogramma op vrijdag alle ouders gezellig langskomen om een drankje te drinken en een hapje te eten en te genieten van de verhalen van hun kind(eren) en we nodigen hierbij van harte iedereen uit om dat dan ook te komen doen.

Het programma komt ook op de site van het vakantieprogramma: http://www.vakantieprogramma-oerle.nl. Op deze site maar ook op de facebook pagina staat de laatste informatie: hou die goed in de gaten want hier vertellen we of iets doorgaat of niet. Ook komen alle foto’s van de hele week op de website te staan en die zijn allemaal te downloaden.

Gedurende de week zijn er een heleboel vrijwilligers nodig om alles in goede banen te leiden en wij willen alle ouders nu vast vragen om een of meerdere dagen in de agenda vrij te houden om te helpen. Inschrijven voor de kinderen en voor de ouders (om te helpen) kan via de website van het vakantieprogramma. Natuurlijk wil iedereen altijd mee met de leukste onderdelen (bijvoorbeeld Bobbejaanland) en dat kan niet altijd. Bij de indeling geven we de mensen die het meeste hebben geholpen voorrang.

Wij kijken uit naar weer een hartstikke leuk vakantieprogramma en we hopen dat alle kinderen in de basisschoolleeftijd in Oerle met ons mee op "avontuur" gaan!.

Met een vriendelijke groet,

Stichting VakantieProgramma Oerle

Agenda

april 2018
madiwodovrzazo
1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30

Sponsoren

Albert Heijn Artoli Adviesgroep Broeren Das Bouwbedrijf Café Restaurant Oers Gezellig Coconut Geluidsverzorging De Crom Aannemingsbedrijf De Greef Diëtistenpraktijk De Hoeve Bedrijvencentrum d'n Oerse Have Gasterij 't Dorpsgenot Geitenboerke GLDK advocaten Henri Kox Kapper van der Looy Kolbouw Aannemersbedrijf Leemans Tegelwerken Loodgietersbedrijf Peelen Loon- & Grondverzetbedrijf Gebr. Schoonen Martin Flesch Hypotheken en Verzekeringen Oerse Molenbakker Schildersbedrijf Robert Segers Severinus: Bijzonder in samenleven! TeCa+ Toon Luijkx Timmerwerken Verhoeven Bakkerij

Volg Oerle ook op

Bloemenactie BIO


 Klik voor een vergrote weergave.

Informatieavond Vekemansfonds

Op donderdag 26 april organiseert het Vekemansfonds een informatie-avond over haar activiteiten in India.

In d’Ouwe School vertellen Riet en Jan van de Ven aan de hand van foto’s over de gerealiseerde projecten die zij tijdens hun bezoek aan India hebben gezien en over de vele kinderen die ze daarbij hebben ontmoet. Zuster Philomena uit India zal eveneens aanwezig zijn en zij zou het fijn vinden om u te ontmoeten.

Aanvang van deze avond: 20.00 uur.

Geïnteresseerden zijn van harte welkom op deze avond.

Vriendelijk verzoek om u aan te melden vóór 20 april bij Susan Broers-van Roosmalen

Email: info@vekemansfonds.nl of tel.: 06-51257215

Klik hier voor meer informatie.

Aanspreekpunt Hoogackers


Mijn naam is Marleen de Visser. Ik werk als Sociaal Beheerder Projecten bij Woonstichting ’thuis. Voor bewoners én omwonenden van Hoogackers ben ik het eerste aanspreekpunt. Ik houd me bezig met de toewijzing van de woningen aan de nieuwe huurders.
Daarnaast bewaak ik de leefbaarheid binnen het gebouw  maar ook die van de omgeving.
Heeft u vragen? Mail of bel mij gerust. Ik ben te bereiken via m.devisser@mijn-thuis.nl of 06-12623058.
 
 

Statistieken

2 bezoekers online
Vandaag: 104 unieke bezoekers
Deze week: 306 unieke bezoekers
Totaal: 107689 unieke bezoekers