Rabobank Verenigingsprijs 2016

Het is een maatschappelijke tendens dat het steeds moeilijker wordt om aan vrijwilligers te komen. Toch zetten verenigingen, stichtingen en organisaties ondanks dit tekort nog steeds veel verenigingsactiviteiten op. Om onze blijk van waardering te uiten heeft Rabobank Oerle-Wintelre in 2006 de Rabobank Verenigingsprijs in het leven geroepen.

De prijzen
De prijs gaat naar een stichting, vereniging of comité die zich bijzonder heeft ingezet voor de lokale samenleving. Er is een 1e prijs van € 750,- voor Oerle en een 1e prijs van € 750,- voor Wintelre. Aanvullend hierop wordt in beide gemeenschappen een 2e en 3e prijs toegekend van respectievelijk
€ 400,- en € 200,-.

Nominaties
Men kan zich op eigen initiatief aanmelden of derden kunnen een vereniging, stichting of comité aandragen om in aanmerking te komen voor deze prijs. De beoordeling van de nominaties berust bij een door het bestuur van de toenmalige Rabobank Oerle-Wintelre benoemde  autonome jury, die vervolgens de directie van de Rabobank zal adviseren. Voor Oerle is dat de DorpsVereniging Oerle.

Indien een van de juryleden op een of andere wijze betrokken is bij een voorgedragen stichting, vereniging of comité zal deze persoon bij de beoordeling van het betreffende project de grootst mogelijke terughoudendheid betrachten. Het reglement respectievelijk de voorwaarden zijn:

  • De stichting, vereniging of comité is in het werkgebied van de bank gevestigd.
  • De stichting, vereniging of comité heeft zich bijzonder ingezet voor de leefbaarheid van de lokale samenleving.
  • De activiteiten worden voornamelijk uitgevoerd door vrijwilligers.
  • Er mag geen sprake zijn van commerciële doeleinden.
  • De stichting, vereniging of comité houdt een rekening aan bij Rabobank Eindhoven-Veldhoven of wordt klant bij Rabobank Eindhoven-Veldhoven.
  • Geen aanvragen van politieke partijen.

Aanmeldformulier
Iedereen die het verenigingsleven in Oerle een warm hart toedraagt en van mening is dat een bepaalde vereniging, stichting of comité zich bijzonder heeft ingezet voor de Oerse gemeenschap, wordt van harte uitgenodigd het aanmeldformulier in de Koers in te vullen. Of u kunt het formulier via deze link printen en invullen. Het ingevulde formulier kunt u deponeren in de brievenbus van de Koers van Oers bij Dorpscentrum d'Ouw School.

De inschrijving staat open tot 31 december 2016.

U bepaalt samen de winnaar
De jury gaat uit de inzendingen drie verenigingen, stichtingen of comités nomineren voor de Rabobank Verenigingsprijs. De drie genomineerden worden bekend gemaakt tijdens het Tiroler Winterfest van Boergondisch Oers op zaterdagavond 14 januari 2017 in Dorpscentrum d’ Ouw School. Vervolgens gaat u, als inwoner zelf beslissen welke vereniging, stichting of comité de prijs in ontvangst mag nemen.

U wordt van harte uitgenodigd om op zaterdagavond 14 januari 2017 naar d’ Ouw School te komen op het Tiroler Winterfest van Boergondisch Oers. Daar ontvangt u een stembiljet en bepaalt u de winnaar.

Let op! Alle inwoners van Oerle kunnen dus een stichting, vereniging of comité nomineren met behulp van bijgaand nominatieformulier

 

Agenda

februari 2018
madiwodovrzazo
1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728

Sponsoren

Albert Heijn Artoli Adviesgroep Broeren Das Bouwbedrijf Café Restaurant Oers Gezellig Coconut Geluidsverzorging De Crom Aannemingsbedrijf De Greef Diëtistenpraktijk De Hoeve Bedrijvencentrum d'n Oerse Have Gasterij 't Dorpsgenot Geitenboerke GLDK advocaten Henri Kox Kapper van der Looy Kolbouw Aannemersbedrijf Leemans Tegelwerken Loodgietersbedrijf Peelen Loon- & Grondverzetbedrijf Gebr. Schoonen Martin Flesch Hypotheken en Verzekeringen Oerse Molenbakker Schildersbedrijf Robert Segers Severinus: Bijzonder in samenleven! TeCa+ Toon Luijkx Timmerwerken Verhoeven Bakkerij

Volg Oerle ook op

VERKIEZINGSDEBAT

Uit in Oers: Geiten-kijk-dagen

Dit jaar worden alweer voor de 12e keer de Geiten-Kijk-Dagen georganiseerd bij ’t Geitenboerke in Oerle (Veldhoven)! Vanaf volgende week verwachten wij dat er zo’n 600 lammetjes geboren gaan worden.
Op zondag 18 februari 2018 is onze eerste geitenkijkdag van dit jaar. 
Lees meer...

Statistieken

1 bezoeker online
Vandaag: 12 unieke bezoekers
Deze week: 154 unieke bezoekers
Totaal: 101710 unieke bezoekers