Ontmoetingshekken oerle

Het definitief Ontwerp voor de Ontmoetingshekken Oerle is goedgekeurd door B&W! De hekken zullen in het najaar tijdens de herinrichting van het centrum geplaatst worden, in ieder geval vóór 31 dec. a.s. want dat is de einddatum van het Dorpsontwikkelingsplan.

Na een intensief participatietraject met Erika Meershoek waaraan bewoners van Oerle vol enthousiasme en met passie hebben meegedaan, zijn de uitkomsten hiervan tot een conclusie ingedikt. Alle verbeeldingen, teksten, collages en verhalen zijn ‘meegenomen’ in de conclusie en tot eenduidige, breed gedeelde, identiteit van desbetreffende plek gekozen. Deze conclusie is het uitgangspunt geworden voor het ontwerp van Martijn Schoots voor de Ontmoetingshekken Oerle. Het gaat om de volgende 4 plekken;

  1. de school
  2. het dorpshuis
  3. de kerk
  4. en het voormalig ki station.

Het Definitief Ontwerp is inmiddels goedgekeurd door B&W Veldhoven en de fase van ontwikkeling en uitvoer is begonnen. In onderstaande teksten wordt uitgelegd hoe de uiteindelijke teksten in het hek tot stand zijn gekomen. 

1.   School:  GEBORGEN LIEFDE
‘je bent wie je bent en iedereen is gelijk’ (leerling groep 6)
• Geborgenheid en beschutting. Dat is hoe verschillende generaties deze plek (hebben) ervaren.
• ‘Met de mantel der liefde bedekken’ is niet aan de orde. Je omringd met liefde geborgen voelen wel. Ouders laten hun kinderen iedere schooldag opnieuw bij de school achter: met hun liefde, een kus, en in de wetenschap/hoop dat ze daar geborgen zijn, veilig.

2.   Dorpshuis: BEWOGEN BEWEGING
• Een gebouw volop in beweging! Maar ook een gebouw met bewogen momenten: een lach, feesten en partijen (bruiloften) en een traan, afscheid nemen (begrafenissen).
• Bewogen staat voor ontroerd: een beweging staat voor zaak/club: ‘uit eigen beweging’ betekent vrijwillig en dat is precies wat hier gebeurt!

3.   De Kerk: LATEN WE DELEN
• Kom, laten we delen; het brood, de wijn, lief, leed, herinneringen, mijn rouw, jouw vreugde, het geloof, onze twijfels, ons geluk, onze zorgen. En de toekomst.
• Samenkomen en een maaltijd delen in goede en slechte tijden zoals het altijd al gegaan is, dat is de eigenheid van deze plek.

4.   KI-Station: VRIENDSCHAP BESTEMD
• Vriendschap was het bindmiddel en het eerste woord wat werd genoemd toen ik vroeg wat het betekende om daar te werken. Er ontstonden sterke vriendschappen tussen oorspronkelijke en nieuwe bewoners (mensen die voor het KI station in Oerle kwamen wonen).
• Nieuwe bestemmingen lijken onlosmakelijk verbonden met deze plek.

Het laatste nieuws omtrent de sluiting van de Kerk is hard aangekomen bij de mensen die in het particiaptietraject met vuur en vlam de kerk hebben ‘gelabeld’. De uitkomsten lijken zuur, in contrast met de toekomst van de kerk, maar niets is minder waar. Het ‘benkske’ is nu een plek, meer dan nodig, om bijeen te komen….en te delen!

Erika Meershoek.


Agenda

december 2020
madiwodovrzazo
123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031

Sponsoren

Albert Heijn Artoli Adviesgroep Coconut Geluidsverzorging De Crom Aannemingsbedrijf De Hoeve Bedrijvencentrum d'n Oerse Have Gasterij 't Dorpsgenot Gastouderopvang Oerle Geitenboerke GLDK advocaten Henri Kox Kapper van der Looy Kolbouw Aannemersbedrijf Leemans Tegelwerken Loodgietersbedrijf Peelen Loon- & Grondverzetbedrijf Gebr. Schoonen Lovano - Kitchen and Bar Martin Flesch Hypotheken en Verzekeringen Schildersbedrijf Robert Segers Severinus: Bijzonder in samenleven! TeCa+ Verhoeven Bakkerij Willem Binnendijk Fotografie

Volg Oerle ook op

Koopavond bij Molen Sint-Jan

Maandag 23 + 30 november Koopavond bij de molen Sint-jan

Waar: Hoogeind 35; 5507PV, Veldhoven (Oerle)
Tijd: 18:30-20:00
Tot maandag
Lees hier verder....

Steun de Koers

We hopen dat u de Koers van Oers (Facebook en Instagram) en natuurlijk onze website www.oerle.info, een warm hart toedraagt en ons een kleine financiële bijdrage wilt leveren. Momenteel draaien we namelijk met verlies, ondanks onze drukke activiteiten met de boekenmarkt.
Onze drukkosten blijven jaarlijks stijgen omdat er steeds meer Oerlenaren bij komen. En wij willen graag onze nieuwe inwoners ook bij Oerle betrekken.
Dus: steun de Koers en maak vrijwillig een bedrag over of vul ons machtigingsformulier in waarmee u jaarlijks een bijdrage levert. Als ieder gezin 11 euro per jaar 'doneert' dan moet dat voldoende zijn om de Koersen te kunnen blijven drukken en de website in de lucht te houden.

Alvast bedankt voor uw bijdrage!

Klik op het formulier om het te kunnen printen!

Statistieken

4 bezoekers online
Vandaag: 50 unieke bezoekers
Deze week: 194 unieke bezoekers
Totaal: 148431 unieke bezoekers
 

Informatie en nieuws svp doorgeven aan

Deze website is tot stand gekomen m.m.v. Provincie Noord-Brabant (IDOP), Gemeente Veldhoven, Wijkplatform Oerle.